Stockmann justerar helårsprognoser

Finska detaljhandelskoncernen Stockmann sänker sin omsättningsprognos för det innevarande året men höjer guidningen för det justerade resultatet.
Stockmann justerar helårsprognoser - stockmann-700_binary_6952448.jpg
Stockmann

Stockmann spår nu att intäkterna landar i intervallet 940-1 000 miljoner euro för helåret 2023, jämfört med tidigare 960-1 020 miljoner euro.

Vidare uppskattar bolaget att det justerade rörelseresultatet blir 65-85 miljoner euro, jämfört med tidigare 60-80 miljoner euro Anledningen till höjningen är starkare bruttomarginaler än väntat samt ett lyckat genomförande av kostnadsinbesparingsåtgärder.

Särskilt den svaga svenska kronan och norska kronan har haft en ogynnsam inverkan på omsättningen och resultatet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.