Stora Enso säger upp drygt 700 personer

Skogsindustribolaget Stora Enso har gått vidare med de omstruktureringsåtgärder som annonserades den 15 juni.
Stora Enso säger upp drygt 700 personer - Stora Enso 2
Foto: Stora Enso

Syftet med åtgärderna är att ”stärka koncernens långsiktiga konkurrenskraft och skapa en mer decentraliserad och kundfokuserad affärsmodell”.

Antalet anställda väntas minska med 1 150. Genom de förhandlingar som hittills slutförts kommer 710 medarbetare att sägas upp.

Vidare har bolaget beslutat att permanent lägga ned massatillverkningen och utvinningen av lignin vid anläggningen i Sunila, som har en årlig kapacitet på 375 000 ton långfibrig massa och 50 000 ton lignin. Sedan maj har produktionen stått stilla.

Därutöver kommunicerar bolaget att Minna Björkman, Executive Vice President Sourcing and Logistics och medlem i Group Leadership Team, kommer att lämna för att ta en affärsledande roll i divisionen Packaging Materials under det fjärde kvartalet 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.