Stora Enso vinstvarnar för helåret

Skogsindustribolaget Stora Enso reviderar ner sin prognos för det operativa rörelseresultat under 2023, enligt ett pressmeddelande.
Stora Enso vinstvarnar för helåret - Stora enso Annica Bresky
Annica Bresky, VD på Stora Enso.

Förväntningarna är att det operativa rörelseresultatet nu väntas bli betydligt sämre jämfört med helåret 2022. Den tidigare guidningen var att resultatet skulle bli lägre jämfört med fjolåret.

Revideringen beror på försämrade marknadsutsikter, vilka enligt bolaget har förvärrats mot slutet av det första kvartalet.

”Kostnadspressen och marknadsosäkerheten som förväntas bli betydligt mer utmanande 2023 än 2022, tynger våra resultat och minskar den kortsiktiga synligheten för innevarande år. Denna marknadssituation kommer att fortsätta att försvaga konsumenternas förtroende vilket resulterar i lägre privatkonsumtion, något som påverkar alla våra divisioner”, skriver Stora Enso.

Enligt bolaget väntas marginalerna jämfört med 2022 påverkas negativt av ökande kostnader, framför allt kopplat till energi, virke och kemikalier.

Stora Enso kommer att släppa sin fullständiga delårsrapport för första kvartalet den 25 april.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets