Storbritanniens finansminister Rishi Sunak vill att Royal Mint utfärdar en NFT

Storbritanniens finansminister Rishi Sunak vill göra landet till en global hubb inom kryptotillgångar. Därför kommer han att beordra Royal Mint att ta fram en så kallad non-fungible token, NFT, rapporterar Sky News.
Rishi Sunak
Rishi Sunak under COP26. Foto: AP Photo/Alberto Pezzali/TT
Sunak och Royal Mint uppges komma att jobba på NFT:n denna sommar.

NFT är digitala tillgångar som representerar ägande av föremål i den reala världen, så som konst, videoklipp, musik, samlarbilder med mera. NFT:s förekommer i samma blockkedja som driver kryptovalutor men är inte en valuta i sig.

NFT:s brukar vara föremål för en del kritik. Vissa hävdar att de i grunden är helt värdelösa. Även centralbankerna är negativa. Bank of Englands guvernör Andrew Bailey har kallat dem för en ”frontlinje” för bedrägerier. Men Sunak delar alltså inte denna uppfattning.

Royal Mint är ett statligt ägt myntverk som ansvarar för produktionen av mynt för Storbritannien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco