Storskogen förvärvar danskt konsultbolag och Swedwise

Förvärvskonglomeratet Storskogen har ingått avtal om att förvärva 82% av aktierna i Ingeniøren och 82% av aktierna i VSH Holding, ett holdingbolag till Swedwise.
Lån, ekonomi, pengar, bolåneräntor
Foto: Henrik Montgomery / TT
Förvärvskonglomeratet Storskogen har ingått avtal om att förvärva 82% av aktierna i Ingeniøren, ett danskt konsultbolag med ett fokus på byggteknik och en stark lokal närvaro inom segmenten allmännyttiga bostäder, hälsovård, bostäder och kommersiella fastigheter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under 2021 rapporterade det danska bolaget ett ebita-resultat om 26,2 miljoner danska kronor.

Ingeniørene har sitt huvudkontor i Esbjerg där det grundades 1972. Sedan grundandet har bolaget etablerat ytterligare ytterligare kontor i Kolding, Odense och Århus och har totalt mer än 170 anställda.

Ingeniøren blir en del av Storskogens vertikal Konstruktion. Det är Storskogens tredje förvärv på den danska marknaden.

Tillträde väntas under det andra kvartalet.

Dessutom har Storskogen ingått avtal om att förvärva 82% av aktierna i VSH Holding, ett holdingbolag till Swedwise. Swedwise erbjuder konsulttjänster och mjukvarulicenser inom IT-automatisering för stora offentliga och privata kunder.

Det framgår av ett pressmeddelande. Det är Storskogens tredje förvärv som aviseras i dag.

Swedwise redovisade en omsättning på 76 miljoner kronor och ett ebita-resultat på 28 miljoner kronor för 2021. Inga finansiella detaljer anges.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco