Största nettouttaget från fonder någonsin – men här köper spararna

Nettosparandet i fonder under mars månad var kraftigt negativt och uppgick till totalt -98,3 miljarder kronor.

Fondspararna valde att sälja såväl aktiefonder och blandfonder som långa räntefonder, medan korta räntefonder i stället visade nettoinsättningar.

Det visar månadsstatistik från Fondbolagens förening.

Fondspararna gjorde under mars nettouttag på hela 80,2 miljarder kronor från aktiefonder. Även blandfonder och långa räntefonder hade nettouttag, på 27,5 respektive 21,6 miljarder. Däremot gjordes under månaden nettoinsättningar i korta räntefonder på 31,6 miljarder kronor.

Det totala nettoutflödet från fonder i mars på 98,3 miljarder kronor är enligt Fondbolagens förening det största nettouttaget som uppmätts under en enskild månad.

Den samlade fondförmögenheten i Sverige minskade under månaden med 585 miljarder kronor och uppgick vid slutet av mars till 4.271 miljarder kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här