Styrelsen för Qliro Group föreslår utdelning av aktierna i CDON

Styrelsen för Qliro Group föreslår utdelning av aktierna i CDON till sina aktieägare.
Styrelsen kallar till en extra bolagsstämma den 26 oktober för att fatta beslut om utdelningen. Förutsatt att extra bolagstämma fattar beslut om utdelningen väntas CDON:s aktier tas upp till handel på Nasdaq First North Growth Market, framgår det av ett pressmeddelande.

Nu på måndag den 28 september beslutar en tidigare annonserad extra bolagsstämma i Qliro Group om ett förslag om utdelning av aktierna i finansdelen Qliro. De föreslagna utdelningarna av Qliro och CDON innebär att Qliro Group delas upp i tre självständiga noterade bolag. Efter detta återstår Nelly i Qliro Group som kommer att byta namn till Nelly Group.

“Qliro Groups strategi har sedan en tid varit att driva de tre dotterbolagen självständigt. Med förslaget vill vi skapa tre självständiga noterade bolag som vart och ett fokuserar på sin kärnverksamhet. Vår bedömning är att detta skapar värde för våra aktieägare på sikt. Vi ser en notering som rätt väg för CDON att ytterligare utveckla positionen som Nordens ledande lokala marknadsplats”, säger Mathias Pedersen, vd på Qliro Group.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här