Sur ordersiffra för svensk industri

Orderingången till den svenska industrin sjönk med 1,3 procent i april jämfört med närmast föregående månad i säsongsrensade tal. I årstakt var orderingången ned med 1,0 procent i kalenderkorrigerade tal. Det uppger SCB.

Bland industrins delbranscher var det stål- och metallverk som redovisade störst nedgång medan industrin för petroleumprodukter hade störst uppgång, enligt myndighetens siffror.

Under den senaste tremånadersperioden, februari-april, minskade den totala industrins orderingång med 2,2 procent jämfört med närmast föregående tremånadersperiod i säsongsrensade tal.

På hemmamarknaden var månadsutvecklingen en uppgång på 3,8 procent medan exportmarknaden minskade med 4,5 procent.

”Uppgifterna för april är preliminära. Sedan föregående publicering har förändringen i totala orderingången i mars jämfört med februari reviderats ned med 0,5 procentenheter till en uppgång på 0,6 procent.

Förändringen av orderingång i mars 2014 jämfört med samma månad föregående år har reviderats ned med 0,3 procentenheter till en nedgång på 11,5 procent”, meddelar SCB.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.