Svensk arbetslöshet minskade i september

Den svenska totala arbetslösheten, enligt Arbetsförmedlingens beräkningar, minskade till 9,0 procent i september, från 9,1 procent föregående månad.
Svensk arbetslöshet minskade i september - arbetsformedlingen-arbetsloshet-affarsvarlden-700_binary_6869736.png
För ett år sedan låg arbetslösheten på 7,0 procent och sedan dess har antalet inskrivna arbetslösa ökat med över 100 000 personer. Störst är ökningen i Stockholmsregionen.

Andelen som varit inskrivna kortare tid än sex månader minskar i september medan andelen som varit inskrivna längre än sex månader fortsätter att öka.

“Nu riskerar personer som blivit arbetslösa under pandemin långtidsarbetslöshet. För den här gruppen är det viktigt att söka de jobb som finns och vara öppna för att byta bransch eller yrke”, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Sverige, % september, 2020 augusti, 2020
AF Arbetslöshet 9,0 9,1
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience