Svenskarna mer positiva till euron

Andelen som i maj skulle rösta nej till euron har sjunkit samtidigt som andelen som skulle rösta ja har stigit jämfört med i november.
Svenskarna mer positiva till euron - euro-affarsvarlden-700_binary_6876810.jpg

Det visar SCB:s undersökning av EU- och eurosympatier.

19,3 procent uppgav att de skulle rösta ja till euron om det var folkomröstning i maj medan 66,0 procent uppgav att de skulle rösta nej. Det kan jämföras med 18,6 respektive 68,0 procent i november.

I euroomröstningen i september 2003 fick ja-sidan 42,0 procent av rösterna medan nej-sidan fick 55,9 procent.

Samtidigt uppgav 61,9 procent att de är för ett svenskt EU-medlemskap, medan 13,3 procent är emot. Det kan jämföras med 58,6 respektive 15,6 procent i november.

9.092 personer tillfrågades mellan den 29 april och 28 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets