Sverige ett av världens bästa affärsländer

På Världsbankens alldeles färska lista över de länder där det är lättast att göra affärer ligger fyra länder från Norden på topp tio.

Allra lättast att göra affärer är det i Singapore, enligt Världsbanken. Det är tionde året i rad som landet toppar. Därefter följer Nya Zeeland och Danmark.

Sverige klättrar ändå tre placeringar från fjolåret och går in på plats 8, alldeles före Norge och Finland.

Världsbanken rankar 189 länder inom tio kategorier, till exempel hur lätt det är att starta ett företag, att få lån, få bygglov, lösa betalningssvårigheter med mera.

Singapore rankas etta på hela fyra områden, Sveriges främsta gren är att få tillgång till el där vi är sjunde bäst i världen.

Allra sist på listan återfinns Sydsudan, Libyen och Eritrea.

Världens 10 lättaste länder att göra affärer i, enligt Världsbanken

  1. Singapore
  2. Nya Zeeland
  3. Danmark
  4. Sydkorea
  5. Hongkong
  6. Storbritannien
  7. USA
  8. Sverige
  9. Norge
  10. Finland

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.