Sverigedemokraterna kommer inte stötta Socialdemokraternas förslag på bankskatt

Sverigedemokraterna kommer inte ställa sig bakom Socialdemokraternas förslag på bankskatt, rapporterar TT.
Sverigedemokraterna kommer inte stötta Socialdemokraternas förslag på bankskatt - WEB_INRIKES
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Oscar Sjöstedt (SD), Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson under en pressträff. Arkivfoto: Jonas Ekströmer / TT

”Jag har principiellt inget emot att beskatta bankerna hårdare, men jag ser inte hur man kan göra det på ett sätt där inte hundra procent kommer övervältras på kunderna, det vill säga bolånetagarna”, säger Oscar Sjöstedt, SD:s ekonomisk-politiske talesperson.

Sedan tidigare har finansminister Elisabeth Svantesson (M) avfärdat skatteförslaget.

Socialdemokraterna vill utreda en ny skatt som ska läggas på bankernas övervinster. Partiet har tagit initiativ i riksdagens finansutskott för att snabbutreda skatten. Förslaget kommer tas upp igen på torsdagen och då tänker Sverigedemokraterna rösta ned det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets