Svolder tankade i New Wave och Elanders

Investmentbolaget Svolder redovisar ett resultat efter skatt på 365 miljoner kronor för det första kvartalet, september-november, i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 (-441).

Resultatet per aktie uppgick till 14:20 kronor (-17:20).

Substansvärdet var vid periodens utgång 131:30 kronor och per den 6 december var det 132 kronor per aktie.

Under rapportperioden köpte Svolder aktier för brutto 111 miljoner kronor och sålde för brutto 127 miljoner kronor. Inga nya innehav tillkom under kvartalet och inga aktier avyttrades i sin helhet, skriver Svolder i delårsrapporten. Större nettoköp var New Wave, Elanders, Nordic Waterproofing och Lime Technologies.

Vd Ulf Hedlundh konstaterar att Svolders verksamhetsår 2019/2020 har inletts mycket starkt på världens börser och särskilt i Sverige.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.