Swedavias trafik var i maj ned med 88% mot 2019

Statliga flygplatsoperatören Swedavia fortsätter att möta en mycket tuff marknad. Trafiken i maj var ned 88% jämfört med samma månad 2019.
Avgångshallen på Arlanda flygplats.
Avgångshallen på Arlanda flygplats. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Totalt flög 446 000 passagerare via bolagets tio flygplatser, däribland Arlanda och Landvetter, under vårens sista månad. Det kan jämföras med cirka 3,6 miljoner under maj 2019.

”Maj är ännu en resenärsmånad med stark prägel av pandemin och än så länge syns ingen återhämtning i resenärssiffrorna, vare sig vid våra egna flygplatser eller i Europa. Ljuspunkterna är dock fler än på länge. Även om mycket är osäkert, så finns det tidiga tecken på en återhämtning under senare delen av sommaren och till hösten”, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD, i en kommentar.

Swedavia-chefen pekar på att vaccinationerna är mycket viktiga för en fortsatt återhämtning av flygandet samt att det inte händer nya händelser.

Under de femton månaderna sedan pandemins start har Swedavia sammanlagt tappat nära 42 miljoner resenärer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco