Swedbank inleder samarbete med Pepins

Storbanken Swedbank har inlett ett samarbete med crowdfundingspecialisten Pepins.
Swedbank

Genom det nya samarbetet hoppas Swedbank kunna hjälpa många av sina kunder att resa kapital.

”Att stötta tillväxtbolag är helt centralt för vår modell”, säger Per-Åke Nyberg, chef för Swedbanks investmentbank och fortsätter.

”Genom samarbetet med Pepins stärker vi vår relevans som bankpartner för de många tillväxtbolagen. Vi på Swedbanks investmentbank ser fram emot att jobba nära Pepins och våra företagskunder på deras tillväxtresa, och när kunderna blir för stora för Pepins kan de enkelt komma över till oss inför större kapitalrundor.”

Pepins arbetar normalt med kapitalrundor på 10-90 miljoner kronor. Swedbank själva fokuserar på rundor som överstiger 100 miljoner kronor.

”Med sin starka position i marknaden, breda etablering över hela landet och täckning av alla branscher, är Swedbank en optimal partner för oss på Pepins. Vi är övertygande om att vi genom det här samarbetet kommer knyta många nya, spännande bolag till vår plattform – och vi ser fram ett att, i nära samarbete med Swedbank, hjälpa dessa bolag med finansiering”, säger Pepins tillförordnade vd Philip Scholtzé i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.