Swedencare köper amerikanska Riley’s Organics för 78 miljoner kronor

Djurhälsobolaget Swedencare har genom dotterbolaget Pet MD Brands förvärvat det amerikanska varumärket Riley's Organics.
Swedencare köper amerikanska Riley’s Organics för 78 miljoner kronor - Swedencare

Den totala kontanta köpeskillingen uppgick till 7,5 miljoner dollar, motsvarande 78,4 miljoner kronor, på skuld- och kassafri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären har genomförts i två steg. Swedencare förvärvade 30 procent i början av fjärde kvartalet 2023 med en option att köpa återstående 70 procent under första halvåret 2024. Swedencare valde att utnyttja optionen den 2 januari.

Satsar på ekologiska treats

Riley’s Organics säljer och marknadsför ekologiska premium ”treats” för hundar i USA. Bolaget omsatte under 2023 cirka 3,2 miljoner dollar.

”Genom förvärvet av Rileys har vi nu tagit ett steg in i den snabbväxande marknaden för ekologiska treats i Nordamerika. Husdjursägare har gjort ekologiska treats till en av de snabbast växande produktkategorierna till hundar, och genom att utöka vårt erbjudande med denna kategori kan Swedencare använda Pet MD Brands team och teknologi för att ytterligare accelerera den starka tillväxten som både Riley’s och Pet MD Brands har sett under 2023”, säger Brian Nugent, kommersiell chef för Swedencare North America.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.