Synsam lyfter på köprekommendationer från noteringsrådgivare

Optikerkedjan Synsam lyfter 7,7% på Stockholmsbörsen under den inledande onsdagshandeln. Uppgången beror på att flera analyshus inlett bevakning med en köprekommendation.
Synsam
Foto: Christine Olsson / TT

Bland annat gäller detta för de amerikanska bankbjässarna Goldman Sachs och Citigroup som har riktkurserna 86 respektive 90 kronor. Även Nordea, Danske Bank och Kepler Cheuvreux har inlett med köprekommendationer.

Även Kepler Cheuvreux, som gör analyser åt Swedbank, köpstämplar Synsam med riktkursen 85 kronor. I analysen uppges det att bolaget har en stark varumärkesposition och är inställd på att utnyttja den strukturella marknadstillväxten genom nya erbjudandet och sin prenumerationsbaserade modell, Synsam Lifestyle. Kepler spår för Lifestyle en årlig genomsnittlig försäljningstillväxt på 20% mellan 2021-2023, samt att antalet aktiva kunder väntas öka från cirka 400 000 till 600 000.

Samtliga omnämnda banker var rådgivare till Synsam i samband med börsnoteringen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.