Synsam stiger i premiärhanden på Nasdaq Stockholm

Optikkedjan Synsam började i dag den 29 oktober att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas med kortnamnet SYNSAM på segmentet Midcap.
Synsam notering
Foto: Christine Olsson / TT och Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Intresset för erbjudandet har varit stort, uppgav bolaget. Teckningskursen fastställdes till 50 kronor per aktie, jämfört med det ursprungliga intervallet på 46 till 56 kronor per aktie.

Erbjudandet omfattar 45 miljoner befintliga aktier som erbjuds av huvudägaren Theia Holdings, som är indirekt majoritetsägt av CVC Fund V. Det finns även en utökningsoption på att sälja ytterligare 7,5 miljoner befintliga aktier och en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare 7,88 miljoner befintliga aktier.

Ankarinvesterare är Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder Aktiebolag och C Worldwide Asset Management som åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett sammanlagt belopp om 950 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 54,75 kronor som högst betalt och 51,39 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 53,50 kronor, vilket är en uppgång på 7,0% jämfört med teckningskursen på 50 kronor per aktie. Aktier för 117 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 150 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 8,0 miljarder kronor räknat på senast betalt.