5 aktier ger rätt till 2 nya i CTEK:s emission

Emissionsvillkoren i batteriladdarbolaget CTEK:s företrädesemission blir 2:5 till teckningskursen 17,50 kronor per aktie. Senast betalt var 30,34 kronor.
5 aktier ger rätt till 2 nya i CTEK:s emission - CTEK CHARGESTORM

Villkoren i företrädesemssionen på 350 miljoner kronor före transaktionskostnader innebär att för varje innehavd aktie kommer en teckningsrätt att tilldelas.

Fem teckningsrätter berättigar till teckning av två nya aktier i CTEK till teckningskursen 17,50 kronor per aktie. Det kan jämföras med senast betalt på 30,34 kronor. Introduktionskursen vid börsnoteringen i september 2021 var 69 kronor per aktie.

CTEK ska använda emissionslikviden på 350 miljoner kronor till att amortera sina lån och säkerställa investeringar i produktutveckling och i bolagets försörjningskedja, uppger bolaget.

Största ägaren Latour har sedan tidigare åtagit sig för att teckna sin pro-rata andel på nästan 30,6 procent av aktierna och rösterna i CTEK. Detta gäller även för Skirner och AMF Tjänstepension som tillsammans äger nästan 10,5 procent i bolaget.

Utöver teckningsförbindelsen har Latour också ingått ett garantiåtagande under vilket hela företrädesemissionen är täckt.

Sista dag att delta i emissionen är den 6 mars. Teckningsperioden kommer pågå från och med den 10 mars fram till och med den 24 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets