Telia: EU-granskning av Bonnier överraskar ej

Uppgifterna om att EU-kommissionen uppges inleda en fördjupad granskning av Telias förvärv av Bonnier Broadcasting kommer inte som någon överraskning för Telia.

Det säger Telias ordförande Marie Ehrling till TT.

”Vi har ända sedan vi presenterade den här affären i juli förra året hela tiden sagt att vi tror att det här kommer att gå in en så kallad fas-2-process”, säger Marie Ehrling till nyhetsbyrån.

Hon tror att affären kommer att kunna avslutas under andra halvåret 2019, vilket Telia hela tiden har haft i sin plan.

På torsdagen uppgav källor för Reuters att EU kommer att inleda en fördjupad granskning av affären. Inget formellt besked från EU har kommit i skrivande stund, men affären ska kommenteras av EU senast i dag.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.