Tesla-investeare vill att domare kräver att Musk betalar tillbaka 13 miljarder dollar för SolarCity-affären

Elbilstillverkaren Teslas grundare och VD Elon Musk har retat upp aktieägare som nu önskar att en domare kräver honom på 13 miljarder dollar för förvärvet av solenergiföretaget SolarCity. Det rapporterar Reuters.
Tesla-grundaren Elon Musk
Foto: Hanibal Hanschke/Pool AP/TT
”Det här fallet har alltid handlat om huruvida förvärvet av SolarCity var en räddning från ekonomisk nöd, en räddningsaktion, orkestrerad av Elon Musk”, uppgav advokaten Randy Baron i samband med en Zoom-förhandling.

Stämningen kommer från en grupp kapitalförvaltare och pensionsfonder. Musk har försvarat affären.

Musk själv var storägare i SolarCity. Uppköpet innebar att Musk fick Tesla-aktier vilket sett i efterhand varit en mycket bra affär för honom, men det gör också att kravet växt till cirka 13 miljarder dollar. SolarCity värderades till 2,6 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco