Tesla mot strömmen på Wall Street

De ledande börserna i New York handlades uppåt på tisdagen och utökade därmed uppgångarna från föregående handelsdag.

USA har lagt till ytterligare produkter från EU till den lista av varor som kan utsättas för amerikanska importtullar på grund av den långvariga konflikten med EU om subventioner till flygplanstillverkaren Airbus.

Samtidigt fortsatte marknaden att bevaka utvecklingen i handelskonflikten mellan USA och Kina. USA:s president Donald Trump sade på måndagskvällen att en ny runda med handelsförhandlingar med Kina redan har inletts.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,3 procent vid 26.787. Det bredare indexet S&P 500 steg även det 0,3 procent vid 2.973, medan tekniktunga Nasdaq Composite ökade 0,2 procent till 8.109.

Sektorvis steg fastighetsbolag 1,8 procent medan energi minskade 1,7 procent.

Huawei har meddelat att det inväntar besked från amerikanska handelsdepartementet gällande sitt fortsatta samarbete med Google, efter att president Donald Trump på söndagen gett besked om lättnader för det kinesiska telekombolaget.

På bolagsfronten tappade Tesla 1,2 procent. Enligt den tyska affärstidningen Wirtsschaftswoche har Teslas Europachef, Jan Oehmicke, lämnat elbilsbolaget efter ett års anställning.

Fiat Chrysler redovisade sina bästa junisiffror för försäljningen på 14 år, siffror som påverkades av rekordhög försäljning av pickup-modellen Dodge Ram. Försäljningen för juni månad landade på 206.083 fordon, 1,9 procent fler än samma period föregående år. Väntat var en försäljningsminskning på 1,0 procent, enligt Bloombergs konsensusestimat. Aktien steg 0,6 procent.

Delta Airlines meddelade preliminära siffror för det andra kvartalet. Bolaget uppgav att den justerade vinsten per aktie väntas bli inom intervallet 2,25-2,35 dollar. Tidigare hade bolaget räknat med 2,05-2,35 dollar. Aktien svarade med att lyfta 1,3 procent.

Nordstrom har nedgraderats till neutral från köp av UBS, som även halverade riktkursen från 65 till 33 dollar. Nordstroms aktie sjönk 1,7 procent till omkring 31 dollar.

Datalagringsföretaget Western Digital föll runt 2,7 procent efter att ha fått en säljrekommendation av Benchmark.

Bland råvaror försvagades WTI-oljan 4,6 procent till 56:36 dollar per fat.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 5 punkter till 1,98 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.