Tesla presenterar ny hårdvara

Tesla har tagit fram nytt chip och planerar ett nätverk med självkörande bilar 2020.

Tesla anordnade under måndagen ett event för att visa upp sin teknik för självkörande bilar. Elbilstillverkaren presenterade ny hårdvara och att man planerar en flotta med självkörande taxibilar redan nästa år, åtminstone på vissa platser.

Tesla-chefen Elon Musk har tidigare lagt fram sin vision om ett nätverk med självkörande bilar. Tanken är att Tesla-ägare kan välja om deras bilar ska ingå i nätverket och då få en del av intäkterna från körningar.

Samtliga nya Tesla-bilar produceras nu med bolagets egna chip som enligt Musk är bäst i världen. Marknaden tycktes emellertid vara tveksam och Tesla-aktien föll 3,9 procent under måndagen.

Samtidigt uttrycker Elon Musk återigen skepsis kring användningen av lidar som flera andra konkurrenter satsar på. Det är en teknik som även till exempel Veoneer är aktivt inom. Musk menar att lidar, en typ av ljusradar, är dyra sensorer som är helt onödiga. Tesla satsar i stället på framför allt kameror.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.