Tesla ska börja masstillverka lastbilen Semi

Tesla kommer att dra igång massproduktion av sin eldrivna lastbil Semi, enligt vd Elon Musk.
Tesla ska börja masstillverka lastbilen Semi - elon-musk-700_binary_6985335.jpg
Elon Musk.
Han ska i ett mejl ha sagt att det är dags att inleda ”volymproduktion” av lastbilen efter att all produktion fått stoppas på grund av coronaviruset. Det rapporterar Reuters som fått ta del av mejlet.

Enligt Musk kommer batterierna att byggas vid Gigafactory i Nevada. Det övriga arbetet kommer att hanteras i andra delstater.

Musk angav inte när produktionen väntas dra igång.

Samtidigt får Tesla sin riktkurs höjd till 1 000 dollar (800) av Wedbush Securities, och till 1 500 dollar under ett bull case. Rekommendationen neutral upprepas.

Den nya riktkursen kan ses mot att Tesla tidigare i veckan nådde ett nytt kursrekord på börsen. Aktien stängde igår på 940,67 dollar.

Enligt Wedbush går det att finna ytterligare tillväxtutrymme i aktien från bland annat en starkare än väntad kinesisk efterfrågan för Model 3 in på sommaren. Analytikern Dan Ives noterar att efterfrågan håller på att ta fart och att Tesla verkar nå 100 000 leveranser under första året från sin Gigafactory i Shanghai.

Andra katalysatorer är återstarten av samhällen i Europa och USA samt en potentiell ”game changer” inom batteriutvecklingen. Besked om batterierna väntas komma vid Battery Day-eventet som troligen hålls i slutet av juni.

Tesla-aktien är upp 3,2 procent i förhandeln på onsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco