Tesla stäms efter bilkrasch

Biltillverkaren Tesla stäms efter en bilkrasch i mars i år där föraren avled.

Det var Teslas modell-3 som var involverad i kraschen och föraren ska ha använt sig av bilens självkörande funktion vid tidpunkten för kraschen, skriver bilnyhetssajten Electrek.

Familjen stämmer Tesla på över 15.000 dollar och detta är den fjärde personen som har dött efter att ha använt Teslas självkörande system, skriver The Verge.

Bilen ska ha kört in under ett lastbilssläp på en motorväg i Florida. Efter olyckan inleddes en federal utredning av Teslas självkörningssystem, men utredningen lades ned då inga brister i systemet kunde hittas.

Enligt advokaten som representerar familjen till den avlidna var olyckan ett resultat av ett defekt självkörningssystem, skriver Electrek.

Teslas självkörningsteam har haft en stor personalomsättning och Teslas mål om en bruttomarginal för fordonsverksamheten på 25 procent ansågs efter bolagets rapport vara starkt beroende av införandet av helt självkörande bilar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här