Tesla stiger i förhandeln

Terminerna för New York-börserna pendlade lite under tisdagen och rörde sig en halvtimme före öppningen kring oförändrade nivåer.
Tesla stiger i förhandeln - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Europa- och de flesta Asienbörser har stigit på tisdagen även om stämningen är fortsatt spänd efter att USA i fredags dödat den iranske generalen Qassem Soleimani och Iran hotat med en ”kraftfull” hämnd.

Runt klockan 15 låg terminerna för Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 på -0,1 procent och för teknikorienterade Nasdaq 100 noterades terminen till +0,1 procent.

På måndagen avslutade Wall Street i positivt territorium efter inledande minus. I Asien låg flertalet börser på plus med Tokyo i ledningen på tisdagen och även på Europamarknaderna var det indexuppgångar.

Oljepriset har tagit en paus efter senaste tidens uppgångar.

Statistik före öppningen visade att USA:s samlade underskott i handelsbalansen minskade till 43,1 miljarder dollar i november, från reviderade 46,9 miljarder dollar i oktober. Underskottet var något mindre än väntat. USA-räntorna steg någon punkt efter siffrorna medan dollarn låg kvar på ganska oförändrade nivåer.

Senare i eftermiddag kommer USA-statistik över ISM:s tjänsteindex och industriorder, båda publiceras klockan 16.00. På fredag är det dags för jobbrapporten för december. Siffrorna förra gången, för november, överträffade förväntningarna. För december räknar analytiker med en måttligare, men ändå god, sysselsättningsökning medan arbetslösheten väntas ha varit oförändrad.

Bland enskilda aktier i tisdagens förhandel steg Tesla en dryg procent. Elbilstillverkaren levererade på tisdagen sin första Model 3-bil från den nya kinesiska fabriken. Bolaget lanserade också sin Model Y för den kinesiska marknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets