Tesla väntas backa på Wall Street

De ledande börserna i New York väntas öppna uppåt när fredagens handel sätter i gång.

Investerare fortsätter att bevaka utvecklingen kring helgens G20-möte, där ett möte mellan USA:s president och hans kinesiske kollega Xi Jinping är av extra stort intresse.

Strax före 15 var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,4 procent. Motsvarigheten för det bredare S&P 500 hade stigit 0,1 procent, liksom teknikindexet Nasdaq 100.

Donald Trump sade på fredagen att han räknar med ett “produktivt” möte med Xi Jinping.

“Vem vet, men jag tror att det kommer att bli produktivt. Som allra minst kommer det bli produktivt. Vi får se vad som händer och vad som kommer ut av det”, sade han.

Trump förnekade dock mediauppgifterna om att han ska ha lovat Xi att skjuta på införandet av nya importtullar på kinesiska varor.

Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA kommer inte ge Boeings problemmodell 737 Max tillåtelse att återtas i drift före oktober, vilket innebär ytterligare försening och kostnader för flygsektorn, rapporterade Reuters. Detta på grund av de nya mjukvarufel som upptäckts av FAA. Bolaget siktar dock på att ha löst problemen i september, rapporterade CNBC med hänvisning till källor. Aktien var upp 0,3 procent i förhandeln.

Apples chef för design Jony Ive kommer att lämna bolaget för att starta eget bolag. Jony Ive har jobbat för teknikjätten sedan 1990-talet och har varit med i designen av nyckelprodukter som exempelvis iPhone. Aktien backade 0,5 procent i förhandeln.

Teslas leveransvolym kan innebära ett kurshopp för aktien, men resultatutfallet kan innebära kursdipp, menar UBS i en färsk analys där riktkursen sänks med 20 procent, från 200 till 160 dollar, på ett års sikt med bibehållen säljrekommendation, enligt Bloomberg. Aktien var ned 0,9 procent i förhandeln.

Bland banker har Bank of America, Citi, JP Morgan samt Wells Fargo avklarat Feds stresstest.

Nike rapporterade efter torsdagens stängning en vinst per aktie för det fjärde kvartalet som hamnade på 0:62 dollar, jämfört med förväntade 0:66 dollar. Aktien backade 0,1 procent i förhandeln.

På makrofronten visade statistik från det amerikanska handelsdepartementet att de privata inkomsterna i USA steg 0,5 procent i maj, jämfört med föregående månad. Samtidigt steg privatkonsumtionen 0,4 procent från månaden före.

Analytiker hade räknat med att inkomsterna skulle ha stigit 0,3 procent och att konsumtionen skulle ha stigit 0,4 procent, enligt Reuters snittprognoser.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här