Tessin får Batljan och Sinchs grundare som nya storägare

Låneplattformen Tessin, som fokuserar på crowdfunding inom fastigheter, får in SBB:s storägare Ilija Batljan och techbolaget Sinchs grundare som nya ägare. Det rapporterar Breakit.
Ilija Batljan
Ilija Batljan. Foto: Lars Pehrson/TT
Sinch-grundarna tar en post på cirka 6% genom det gemensamma bolaget Cantaloupe medan Batljan köper cirka 5%. Aktierna i Tessin förvärvas av tidigare storägaren i Tessin, riskkapitalbolaget Stronghold Invest.

Ny största ägare i Tessin blir efteråt den befintliga delägaren NFT Ventures som köper ytterligare 6% för att gå upp i 28% av aktierna.

Tessin kommer också inför noteringen att göra en riktad nyemission på 38 miljoner kronor. 45% av den är redan tecknad. Investerarna är Cantaloupe, Stronghold Invest och Hans Runesten, huvudägare i Effnetplattformen samt ledamot i Samhällsbyggnadsbolaget.

Tessin är grundat 2014 och gjorde en rörelseförlust på 14,7 miljoner kronor på en omsättning av 37,3 miljoner kronor under 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.