Tidigare Starbreeze-chef åtalas för grovt insiderbrott

Chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndighetens Finansmarknadskammare har på torsdagen väckt åtal för grovt insiderbrott mot en tidigare hög chef i Starbreeze.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 23 november 2018 meddelade Starbreeze att bolaget hade finansiella problem och bolagets dåvarande vd Bo Andersson Klint och ytterligare en chef sålde aktier i Starbreeze en kort tid innan.

Förundersökningen mot vd:n har sedan tidigare lagts ned då det saknades anledning att anta att han begått brott. Förundersökningen mot den andra chefen har däremot slutförts.

”Förundersökningen är avslutad och jag har beslutat att väcka åtal för grovt insiderbrott då jag anser det bevisat att den tidigare chefen haft insiderinformation om Starbreezes svåra finansiella situation. Information som den övriga marknaden alltså inte fick vetskap om förrän den 23 november”, uppger Thomas Langrot i en kommentar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.