TIN Fonder ankarinvesterare i börsdebutanten

Fonden TIN Ny Teknik steg 15,8 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex nordiska småbolag VINCSCN som steg 12,6 procent.
TIN Fonder ankarinvesterare i börsdebutanten - stockholmsborsen-notering-borsklocka-700_binary_6948376.jpg

Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8 procent och är därmed bättre än index som har minskat 17 procent. Det framgår av en månadsrapport.

”Det är en prövande tid för Sverige och resten av världen just nu. Våren har varit
turbulent och utmanade men vi har klarat oss väl tack vare fondens fokus på
digitala bolag”, sammanfattar förvaltarna april.

Under coronatiden har den stora förändringen i förvaltningen blivit att fysiska möten med portföljinnehav uteblivit och istället ersatts med digitala. Detsamma gäller för presentationer av fonden.

Sedan botten 16 mars har fonden under april ökat upp 34 procent. Sedan fondens start har fonden stigit 39,3 procent, samtidigt som index ökat 2,4 procent. Det förvaltade kapitalet uppgick
vid periodens slut till drygt 4 600 miljoner kronor.

De tre största innehaven i fonden var vid månadsskiftet Embracer, Evolution Gaming och Stillfront.

De innehav som bidragit mest till avkastningen under månaden är Evolution Gaming, Stillfront och Hubspot. Bland innehav som påverkat negativt under månaden finner vi Adevinta, Novo Nordisk och Ubisoft.

Fondens största segment är digitala varumärken, som utgör 29 procent av förvaltat kapital, följt
av mjukvara på 28 procent och hälsa på 24 procent.

Sett över hela perioden som präglats av covid-19 har man i fonden haft vad man anser vara en försiktig grundsyn upprätthållit en framåtlutad affärsaktivitet i fonden. Man har deltagit i ett antal riktade emissioner. Den största enskilda transaktion man avtalat om under april var att delta som ankarinvesterare i Pexip, som avser att notera sig i Oslo under maj.

”Pexip levererar abonnemangstjänster för videokonferenser och har en försvarbar andel av världens största och mest kravställande organisationer som kunder. Givetvis får bolaget en extra kortsiktig skjuts av pandemin, men vi attraherades främst av bolagets långsiktiga utsikter till tillväxt”, skriver fondförvaltarna.

TIN Ny Teknik, % april, 2020
Fond MM, förändring i procent 15,8
Index MM, förändring i procent 12,6
Fond i år, förändring i procent 8
Index i år, förändring i procent -17

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets