Tobaksjätte tar matchen med Konkurrensverket

Konkurrensverket meddelade på onsdagen att man stämmer tobakstillverkaren Swedish Match för otillbörlig konkurrens genom att ha gömt undan konkurrenternas produkter i snuskylarna.

Swedish Match kommer att bestrida stämningsansökan kraftfullt, skriver nu bolaget i ett pressmeddelande.

Konkurrensverkets uppfattning är att Swedish Match med hjälp av etikettsystemet har missbrukat en dominerande ställning på den svenska snusmarknaden och därmed brutit mot konkurrenslagstiftningen.

Swedish Match uppfattning är att etikettsystemet inte påverkade andra leverantörers försäljning, att det överensstämmer med marknadsstandard och att Konkurrensverket grundar sin inställning påfelaktiga antaganden om syftet med etikettsystemet, heter det i tobaksbolagets pressmeddelande.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.