Tollefsen om avtalet med Alecta: ”Öppen för förhandling – men vi behöver inget kapital”

Heimstadens norske storägare Ivar Tollefsen uttalar sig för första gången om stormen kring Heimstaden och Alecta. I en intervju med den norska finanstidningen Dagens Næringsliv uppger han att han är öppen för att förhandla om avtalet med pensionsjättarna.
Tollefsen om avtalet med Alecta: ”Öppen för förhandling – men vi behöver inget kapital” - Heimstaden Ivar Tollefsen
Heimstadens största ägare, Ivar Tollefsen.

Den norske miljardären och fastighetskungen Ivar Tollefsen har en svettig tillvaro. Enligt en färsk granskning av Afv har Tollefsens företagskoncern 228 miljarder norska kronor i skulder och kämpar för att behålla sin kreditrating. Samtidigt är Heimstaden involverat i blåsvädret över Alecta och Folksam, som investerat över 70 miljarder kronor i bostadsbolaget.

Ivar Tollefsen är en medieskygg person. Men i en intervju i norska affärstidningen Dagens Næringsliv kommenterar Tollefsen för första gången bolagets pressade läge, och de svenska pensionsjättarnas uttryckta vilja att förhandla om avtal.

På en fråga från tidningen om huruvida han känner sig pressad, svarar Ivar Tollefsen:

Nej, jag pressar mig själv hårdast av alla. Och pressen skärper oss, det gör oss bättre.”

”Fria förhandlingar”

På frågan hur han ser på relationerna med Alecta och Folksam rörande de uppmärksammade ägaravtal de ingått för Heimstaden, svarar den norske miljardären:

”Om företaget skulle behöva eller vilja ha mer kapital tycker jag att det är relevant och vettigt att förhandla om villkor och eventuellt titta på att ändra något i befintliga avtal”, säger Ivar Tollefsen till tidningen och fortsätter:

”Avtalet har förhandlats fram många gånger de senaste tio åren i takt med att företaget har utvecklats, så det är helt naturligt. Vi anser dock att företaget inte behöver kapital. Så i den meningen blir det fria förhandlingar.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets