Tonåring näst rikast i Norge

En 19-årig kvinna är näst rikast i hela Norge, skriver Dagens Näringsliv.

Tre av Norges 20 rikaste personer är under 30 år. Det visar deklarationerna för taxeringsåret 2013 som norska Dagens Näringsliv tagit del av.

Toppar listan gör dock Kjell Inge Røkke, 56, vars förmögenhet beräknas till 11,5 miljarder norska kronor.

Tvåa på listan är 19-åriga Katharina G. Andresen med en förmögenhet på 4,6 miljarder norska kronor, drygt 5 miljarder svenska kronor.

Pengarna har hon fått av pappa Johan H. Andresen som fört över 42 procent av ägarandelen i konglomeratet Ferd Holding till Katharina. Hennes ett år yngre syster Alexandra har fått en lika stor andel.

I Johan Andresens Ferd-koncern ingår bland annat förpackningsbolaget Elopak, skidvallatillverkaren Swix och oljeservicebolagen Interwell och Aibel.

Katharina Andresen har precis slutat gymnasiet och arbetar nu i ett av de familjeägda företagen.

– Jag känner en extrem press. Men så är det för de flesta i min position. Lyckligtvis är vi två (Katharina och systern Alexandra, reds.anm.). Det blir lättare för oss båda att vi är två och vi står varandra väldigt nära, både i ålder och som vänner, säger Katharina Andresen till dn.no.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.