Traton släpper siffror som är bättre än väntat – höjer marginalprognos för helåret

Fordonstillverkaren Traton har publicerat bättre än väntade preliminära siffror för första kvartalet som visar betydande förbättring jämfört med motsvarande period i fjol. Bolaget höjer också marginalprognosen för helåret.
Traton, Scania
Traton Groups försäljning beräknas uppgå till cirka 6,5 miljarder euro i det första kvartalet. Väntat enligt Factset konsensus var en försäljning på runt 6,3 miljarder.

Det justerade rörelseresultatet beräknas till omkring 510 miljoner euro med en justerad rörelsemarginal på cirka 7,9%. Väntat var ett justerat rörelseresultat på 344 miljoner.

Som en följd av den bättre än väntade utvecklingen i kvartalet höjer bolaget utsikterna för helåret. Bolaget räknar nu med en rörelsemarginal på 5-7%, jämfört med tidigare bedömda 5-6%.

Definitiv rapport kommer den 10 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.