Tre nya föreslås till Investors styrelse – bland annat Spotify-toppen

Investmentbolaget Investors valberedning föreslår nyval av Katarina Berg, Christian Cederholm och Mats Rahmström, framgår det av ett pressmeddelande.
Katarina Berg.
Katarina Berg är på väg in i Investors styrelse. Foto: Pressbild

Johan Forssell, tidigare vd, har avböjt att bli omvald till styrelsen. Det är sedan tidigare känt att Cederholm kommer ersätta Forssell som vd över bolaget.

Mats Rahmström har sedan 2017 varit vd för Atlas Copco, men kommer lämna sin roll i slutet av april för att fokusera på styrelsearbete. Rahmström har styrelseposter i Piab, ABB, Wärtsilä och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Katarina Berg är sedan 2013 HR-ansvarig på Spotify där hon även är medlem av ledningsgruppen. Berg är styrelseledamot i HR theRealDeal, Personio och EFD.

Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Gunnar Brock, Magdalena Gerger, Tom Johnstone, Isabelle Kocher, Sven Nyman, Grace Reksten Skaugen, Hans Stråberg, Jacob Wallenberg, Marcus Wallenberg och Sara Öhrvall.

Jacob Wallenberg föreslås bli omvald till ordförande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.