Trots energipriserna – bitcoinminingen nära rekord

Trots kinesiska motåtgärder och de höga energipriserna närmar sig miningen av bitcoin rekordnivåer, skriver nyhetsbyrån Direkt.
Bitcoin Mining
Foto: Unsplash

Bitcoinmining, den energikrävande utvinningen av kryptovalutan bitcoin, äger inte längre rum i Kina som varit dominerande i utvinningen. Detta då Kina beslutat sig för att införa förbud, motiverat av att energin behövs på annat håll, där den genererar en realekonomisk nytta. Trots detta, och de höga energipriserna, har takten på utvinningen nu nått 172 miljoner terrahash per sekund, den högsta nivån högsta sedan i maj då Kina slog ned på verksamheten. Det skriver nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till blockchain.com.

Den största utvinningslandet för bitcoin är nu USA och aktiviteten har även ökat i exempelvis Island, Norge och Kanada. Direkt skriver att en förklaring till den ökade utvinningstakten är att prisnivån för bitcoin ligger så högt. Bitcoin har stigit med omkring 50% under året och ligger nu strax under 50 000 dollar. Som mest har kryptovalutan noterats nära 70 000 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco