Trump godkänner Oracle som ny minoritetsinvesterare i Tiktok

USA:s president Donald Trump har godkänt att Oracle blir molnleverantör och minoritetsägare med 12,5 procent i kinesiska videoappen Tiktok, ägd av Bytedance. Det rapporterar CNBC.
Trump godkänner Oracle som ny minoritetsinvesterare i Tiktok - tiktok-900
Foto: Mark Schiefelbein /TT
Därtill kommer detaljhandelsjätten Walmart att förvärva en post på 7,5 procent i Tiktok och inleda ett kommersiellt samarbete. Bolagets vd Doug McMillon blir en av fem personer i Tiktoks nya styrelse.

Enligt Bloomberg News källor efterfrågar Bytedance att Tiktok värderas till 60 miljarder dollar i samband med investeringen.

Affären kommer efter att Trump tidigare bannlyst Tiktok i USA av nationella säkerhetsskäl. Enda utvägen för Bytedance var att hitta en köpare åt Tiktok, annars fick man avveckla verksamheten i USA. Nu har en lösning uppkommit där Tiktok får betydande minoritetsägare i Oracle och Walmart. Men i och med att Bytedance ägs till 40 procent av amerikanska riskkapitalister, går det tekniskt att hävda att Tiktok övergår till att bli ett amerikanskt bolag, skriver CNBC.

Tiktok har sagt att det nu tänker gå på offensiven och skapa 25 000 nya jobb i USA. Enligt Trump kommer nya Tiktok att förmodligen registreras i Texas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets