Trump har ändrat sig – förbjuder oljeborrning utanför USA:s kust

USA:s president Donald Trump har gjort en U-sväng och förbjudit oljeborrning utanför kusten till delstaterna Florida, Georgia och South Carolina. Det skriver The Washington Post.
Trump har ändrat sig – förbjuder oljeborrning utanför USA:s kust - trump-900
Foto: Evan Vucci
Draget kommer när Trump siktar på att bli omvald och där just Florida spelar en viktig roll som vägmästare.

En annan faktor är att Floridas guvernör, som också liksom Trump är republikan, har motsatt sig borrningen på oro att den kan äventyra stränder och skada delstatens viktiga turismnäring.

Trump har under sitt presidentämbete gjort sig stor möda att ta bort tidigare presidenten Barack Obamas regleringar för oljeindustrin. För två år sedan föreslog Trump en bred expansion av olje- och naturgasborrningar i landets kustvatten. Men i slutändan avgör politiken och Trump backar på sina planer denna gång.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.