Trump: Har rätt att degradera Powell

USA:s president Donald Trump förnekar att han har hotat att "degradera" Fedchefen Jerome Powell, men hävdar samtidigt att han "kan göra det om han vill".

Det sade han i en intervju med NBC:s “Meet the Press” på söndagen, enligt Bloomberg News.

Trump upprepade sin kritik mot Powells åtgärder som Fedchef: “jag är inte glad över hans åtgärder… nej, jag tycker inte att han har gjort ett bra jobb”.

Han förnekade dock att han skulle ha hotat att avsätta Jerome Powell från posten som Fedordförande.

“Jag har aldrig hotat att degradera honom… Jag har rätt att göra det, men jag har inte sagt det”.

Donald Trump sade dock samtidigt att USA-ekonomin är tillräckligt stark för att ta sig igenom det han ser som motvindar skapade av Feds fyra räntehöjningar under 2018, “men jag är inte glad över” Powells åtgärder.

“Jag hade någon som höjde räntan väldigt snabbt. För mycket. Han gjorde ett misstag. Det har bevisats”, sade presidenten, och tillade att förre presidenten Barack Obama “hade någon”, förre Fedchefen Janet Yellen, “som höll räntan väldigt låg”.

“Obama lekte med låtsaspengar… Jag leker med verkliga grejer”, sade Trump.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här