Trump i nya twitterangrepp mot Kina

USA:s president Donald Trump förnyade via nya Twitterinlägg på måndagen angreppen mot Kina.
Trump i nya twitterangrepp mot Kina - donald-trump-700_binary_6866401.jpg

Han konstaterar att USA under många år förlorat 600-800 miljarder dollar per år på handeln och att de förlorar 500 miljarder mot Kina.

“Sorry, vi kommer inte att göra det längre”, twittrar han.

På söndagskvällen lokal tid twittrade han att han är trött på alltför långsamma förhandlingar och att USA kommer att höja tullarna på varor från Kina för 200 miljarder dollar från 10 till 25 procent på fredagen.

Han tillade att 25-procentiga tullar även kommer att införas snart på Kinavaror för 325 miljarder dollar som nu är tullfria.

Förhandlingarna mellan USA och Kina skulle återupptas denna vecka, men det råder osäkerhet om den Kina-delegation som skulle resa till USA på onsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.