Trump kritiserade Kinas handelspolitik inför FN

USA:s president Donald Trump kritiserade Kinas handelspolitik i ett tal inför FN:s generalförsamling på tisdagskvällen, och sade att han inte tänker acceptera något "dåligt avtal" i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina.
Trump kritiserade Kinas handelspolitik inför FN - donald-trump-700_binary_6968807.png

Det rapporterar Reuters.

Fyra dagar efter att parterna fört samtal på lägre nivå i Washington var tonläget från den amerikanska delegationen försiktigt positiv, men Reuters noterar att presidentens kommentarer var långt ifrån försonande. Han betonade behovet att Kina korrigerar de strukturella ekonomiska brott som står i centrum för handelskriget.

Donald Trump sade att Kina inte har uppfyllt de löften som gavs när landet trädde in i WTO 2001, och att landet bedrivet rovhandel som har kostat miljontals jobb i USA och andra länder.

”Kina har inte bara vägrat att anpassa sig till utlovade reformer, de har antagit en ekonomisk modell som är beroende av massiva handelsbarriärer, tunga statliga subventioner, valutamanipulation, dumpning av varor, påtvingad teknologiöverföring och stöld av immateriella rättigheter samt handelshemligheter i stor skala”, sade Trump.

”För Amerikas del är de dagarna över”, fortsatte han.

Presidenten uttryckte ändå hopp om att USA och Kina ändå kommer att nå ett handelsavtal, men han betonade att ett avtal måste rebalansera förhållandet mellan länderna.

”Förhoppningsvis kan vi nå ett avtal som kommer att vara gynnsamt för båda länderna… Men som jag har klargjort, jag kommer inte acceptera ett dåligt avtal”, sade han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG