Trump omfamnar högerflanken

Donald Trumps presidentkampanj präglades av ­ekonomisk populism, grova attacker på finans­sektorn och glimrande löften till den vita arbetarklassen. Nu fyller han sin administration med veteraner från näringslivet, finanseliten och Washingtons lobbyistfirmor.

I förra veckan blev det klart att Donald Trump tillsätter Steven Mnuchin, en tidigare delägare i Goldman Sachs, som finansminister. Det är svårt att föreställa sig en person som står längre bort från den ekonomiskt populistiska retorik som präglade Trumps valkampanj. Trump ägnade ett drygt år åt att resa runt i USA och hålla tal där han demoniserade just finansföretag som Goldman Sachs. Hans kampanj präglades av grova angrepp mot såväl Wall Street som Washington, grupper som i Trumps berättelse skott sig på arbetande amerikaner genom att skeppa jobb utomlands och teckna frihandelsavtal som främst gynnar utländska investerare och de allra rikaste.

Under valkampanjens sista vecka släppte Trump en kontroversiell reklamfilm där han attackerade Wall Street och den globala ­finanseliten. Bland annat fick vi se en bild på Goldman Sachs vd Lloyd Blankfein, som påstods ha rånat vår arbetarklass i filmen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco