Trump vill se nya stimulanser på upp till 1 biljon dollar

Nya stimulanser på 1 biljon dollar utöver det i mars av kongressen godkända stödpaketet på 2,2 biljoner dollar vill Trump-administrationen nu se.
Trump vill se nya stimulanser på upp till 1 biljon dollar - dollar-pengar-700-161212_binary_6811296.jpg

Trump-administrationen i USA vill ha nya stimulanser på maximalt en biljon dollar. Dessa ska beslutas av kongressen innan den går på sin årliga semester i augusti. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till en topprådgivare till vice president Mike Pence.

Från Trump och tjänstemännen inom Vita huset har det tidigare föreslagits nya skattelättnader för privatpersoner, skatteincitament för företag och en potentiell åter-till-jobbet-bonus under ett nytt stimulanspaket.

Republikanerna i senaten har också nämnt en potentiell ny runda av direktbetalningar, det vill säga pengar till medborgare som inte behöver återbetala dem.

Samtalen kring de nya stimulanserna väntas komma att intensifieras mot slutet av juli, skriver Bloomberg.

USA:s kongress godkände i mars det första stora stimulanspaketet på 2,2 biljoner dollar. Det var i syfte att lindra de ekonomiska effekterna från coronavirusutbrottet som lämnat tiotals miljoner amerikaner arbetslösa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.