Två brottsmisstankar mot Ernstberger skrivs av

Flera av brottsmisstankarna mot Allra-profilen Alexander Ernstberger skrivs av. Det rapporterar flera medier. "Det här var väntat", säger Alexander Ernstberger till Realtid.

Kammaråklagare Thomas Hertz meddelade redan den 27 juli att  han valt att justera ned kvarstaden mot Alexander Ernstberger. Nu väljer han att lägga ned förundersökningen kring två av åtalspunkterna, som sammanlagt hade kunnat ge sex års fängelse.

– Jag har lagt ner förundersökningen avseende medhjälp till grovt bokföringsbrott. Helt nedlagd. Dessutom har jag inskränkt förundersökningen avseende misstanken om trolöshet mot huvudman i Oak Capital-delen. Det gäller när man köpte ett värdepapper i maj–juni 2012 och sålde ett värdepapper i december samma år. När det gäller Alexander har jag lagt ner delen som handlar om decembertransationerna, säger kammaråklagare Thomas Hertz till Expressen.

Alexander Ernstberger skriver i ett mejl till Realtid att beskedet var väntat.

– Under förundersökningens gång så har åklagaren kommit till bättre insikt, han har backat från ett flertal påståenden och nu läggs delar av misstankarna ner. Inga brott har begåtts och nu hoppas jag att resterande misstankar också läggs ner, om inte så ser jag med tillförsikt fram emot en process i domstol, kommenterar Alexander Ernstberger åklagarens beslut i ett mejl till Realtid.se.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här