Ernstbergers villa säljs för rekordbelopp

Nu står det klart att Allra-toppen Alexander Ernstbergers omtalade Lidingövilla säljs till rekordbeloppet 92 miljoner kronor, skriver Expressen.
Ernstbergers villa säljs för rekordbelopp - ernstberger-lidingö-700-170330_binary_6836961.jpg

Det är  betaljätten Trustlys styrelseordförande Johan Tjärnberg och hans fru som köper den omtalade lyxvillan på 253 kvadratmeter på Lidingö. Alexander Ernstberger köpte fastigheten 2016  för 50 miljoner kronor och affären dubbades ”Sveriges dyraste villaköp 2016”.

Johan Tjärnberg har tidigare bekräftat att de undertecknat kontraktet om att köpa fastigheten, men också sagt att det varit osäkert om de skulle genomföra köpet.

Vinsten från fastighetsaffären kommer dock inte gå till Ernstberger. Efter de 50 miljoner som går till Ålandsbanken för lånen som finansierade köpet, och mäklararvodet på 1,1 miljoner, lägger Kronofogden beslag på resterande drygt 40 miljoner konor. De pengarna går sedan vidare till Pensionsmyndigheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets