Undersökning: Allt färre kvinnor har ett eget sparande

Allt färre kvinnor uppger att de har ett eget sparande tillräckligt stort för att förändra sin livssituation. Samtidigt ökar den siffran bland män, enligt en undersökning från Nordnet.
Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.
Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Foto: Nordnet

Nordnet sparekonom Frida Bratt säger att en tolkning som kan göras är att det framförallt är kvinnors sparande som ryker när tiderna blir tuffare.

”Det är tuffa privatekonomiska tider och många behöver prioritera bort sparandet. Det anmärkningsvärda är att vi i år endast ser denna trend för kvinnor. Bland männen ökar andelen som har ett stort eget sparande”, säger Frida Bratt.

Andelen kvinnor som uppger att de har ett eget sparande minskade till 36 procent i mars från 38 under samma månad i fjol. Andelen män som uppger att de har ett eget sparande ökade till 45 procent från 43 procent i fjol.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets