USA-börserna avvaktande inför G20-möte

De ledande USA-börserna väntas öppna med begränsade indexförändringar på torsdagen. Marknaden är avvaktande inför helgens G20-möte och de handelssamtal som då ska äga rum.

Vid 15-tiden var terminen för Dow Jones industriindex oförändrad. Motsvarigheten för det bredare S&P 500 hade stigit 0,3 procent och terminen för teknikindexet Nasdaq 100 var då upp 0,5 procent.

Läget var under morgonen positivt på asiatiska börserna på hopp om en handelslösning. Detta efter rapporten om att USA och Kina preliminärt kommit överens om en vapenvila i handelsdispyten mellan länderna inför att ledarna Donald Trump och Xi Jinping möts under helgens G20-möte.

Under eftermiddagen svalnade förhoppningarna sedan det kinesiska handelsdepartementet upprätthållit en stark hållning emot USA. Gao Feng, talman vid det kinesiska handelsdepartementet, sade att Kina ”uppmanar USA att omedelbart avbryta sina påtryckningar och sanktionsåtgärder mot Huawei och andra kinesiska bolag”. Han tillade även att Kinas ståndpunkt i handelskonflikten är oförändrad och att ett handelsavtal måste vara på lika villkor.

I flödet av bolagsnyheter stod Boeing ut. USA:s federala luftfartsmyndighet, FAA, har identifierat ett nytt mjukvaruproblem på problemmodellen 737 Max som skiljer sig från tidigare kända problem. Detta kan leda till ytterligare fördröjningar innan planet kan återgå till service. Aktien sjönk 3 procent i förhandeln.

Kontorsmöbelbolaget Herman Miller rapporterade en justerad kvartalsvinst om 88 cent per aktie vilket slog analytikers konsensus på 77 cent per aktie. Aktien svarade med ett avancemang om 12 procent.

Biltillverkarna Ford och General Motors fick båda rekommendationen outperform av Credit Suisse. Investmentbanken säger att General Motors har gjort ett bra jobb med att balansera både korta och långsiktiga problem. GM-aktien var marginellt upp. Vad gäller Ford ser banken att aktien har en tydlig uppsida och att det finns möjligheter till positiva effekter av beskedet om nedskärningar av 12.000 jobb i Europa innan 2020. Ford avancerade 1 procent.

På amerikansk statistikfront har definitiv BNP för det första kvartalet redovisats och ökningen var i linje med preliminära beräkningar. Där utöver har veckovis arbetslöshetsstatistik visat på en högre nivå nya arbetslösa än förväntat.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåringen ned 2 punkter till 2,03 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.