USA ska leverera bomber till Israel

USA förbereder att skicka mer vapen till Israel, uppger befintliga och tidigare amerikanska tjänstemän som Wall Street Journal har talat med.
USA ska leverera bomber till Israel - am_bmb_mk82_p03
MK-82. Foto: US Airforce

Den föreslagna vapenleveransen, som uppges ha ett värde på tiotals miljoner dollar, inkluderar bland annat cirka 1 000 stycken MK-82-bomber, lika många KMU-572 Joint Direct Attack Munitions som ger bomberna precisionsstyrning och FMU-139 bombsäkringar.

Leveransen uppges vara småskalig i förhållande till Israels bombningar av Gaza. Enligt en bedömning från den amerikanska underrättelsetjänsten i december släppte Israel 29 000 bomber över Gaza under drygt två månader, säger amerikanska tjänstemän.

Den föreslagna vapenleveransen kommer vid en avgörande tidpunkt i kriget i Gaza, där Israel förbereder sig för att inleda ett angrepp på staden Rafah i södra Gazaremsan, dit mer än en miljon palestinier sökt skydd.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder