USA vill förbjuda Kina att köpa från oljereserven

Den amerikanska kongressen ska rösta om ett lagförslag som förbjuder USA från att sälja olja från sina strategiska reserver till Kina.
USA vill förbjuda Kina att köpa från oljereserven - olja oljereserv usa Explainer-Strategic Petroleum Reserve
Foto: Department of Energy via AP

Det rapporterar Reuters.

Detta är en av få frågor där demokrater och republikaner är i hög grad överens.

Kina har tidigare lyckats komma åt en del amerikansk olja genom Unipec America, ett lokalt bolag i USA tillhörande kinesiska oljejätten Sinopec. Unipec köpte en miljon fat av olja när USA frigjorde en del av sina reserver 2022. Därutöver har Petrochinas dotterbolag köpt samma olja under Trumpadministrationen.

Förslaget om att införa ett stopp kring detta ska tas upp för omröstning först hos representanthuset. Detta kommer att ske innan senaten kan ta upp paketet före fredag, sade Chuck Schumer, majoritetsledare i senaten. Representanthuset sammanträder återigen på tisdag.

USA:s strategiska oljereserv består av mer än 360 miljoner fat av olja.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets