Vänsterpartiet förbereder plan för att försöka fälla regeringen i sommar 

Vänsterpartiets hot om att fälla regeringen om den går vidare med förslagen om att införa fri hyressättning för nybyggda lägenheter kan bli verklighet redan i sommar. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Nooshi Dadgostar, ledare för Vänsterpartiet.
Nooshi Dadgostar, ledare för Vänsterpartiet. Foto: Claudio Bresciani/TT
Nästa vecka presenterar regeringens utredare förslagen om fri hyressättning för nybyggda lägenheter. Ett lagförslag planeras därefter till i mars nästa år som en del i uppgörelsen med Centerpartiet och Liberalerna.

Vänsterpartiet har hotat att fälla regeringen om den lägger fram ett förslag om marknadshyror, och just nu håller partiets ledning på att ta fram en strategi för vägen framåt. Ett alternativ är att agera redan i sommar eller tidig höst, uppger Ekots källor.

”Det jag kan säga i dag är att vi inte kommer att acceptera marknadshyror i Sverige”, säger V-ledaren Nooshi Dadgostar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.